Vijverpompje.com De beste vijverpomp voor de laagste prijs.

Op onze site vertellen we meer over diverse energiezuinige vijverpompen.

pond eco vijverpomp kopen?

Super Fish Pond Eco Vijverpompen.

Waarom een superfish pond eco vijverpomp kopen?

U koopt een superfish pond eco vijverpomp omdat ze zuinig zijn.

Ook is een superfish pond eco vijverpomp in vergelijking met andere vijver pompen niet duur.

De superfish pond eco vijverpompen hebben een unieke garantie !

Ook is een superfish pond eco vijverpomp sterk en betrouwbaar.

buiten de pond eco is er natuurlijk ook de pond eco plus (speciaal voor in de vijver).

Een motor van een vijverpomp die continu in gebruik is gedurende het gehele jaar maakt miljoenen omwentelingen per jaar.

Daarbij komt nog de voortdurende belasting door vervuiling met nagenoeg geen onderhoud.

Een vijverpomp moet dus een degelijke constructie hebben en speciaal voor het gebruik in de vijver ontworpen zijn. (zie ook dompelpompen hier onder)

Het verdient dus aanbeveling om een betrouwbaar merk te kiezen met een goede garantie.

Naast de aanschafprijs is met name het energieverbruik van belang omdat een energiezuinige vijverpomp een hogere aanschafprijs snel heeft terug verdiend. Uiteraard kiest u ook het juiste type pomp met de juiste capaciteit.

Wettelijke eisen

In een zwemvijver mag nooit een pomp worden geplaatst, deze dient in een zogeheten droogopstelling buiten de vijver te worden geplaatst. Voor meer informatie over de techniek bij een zwemvijver kunt u terecht bij de specialist in dit geval : Daru-Koi. Het elektrische net waaraan de pomp wordt aangesloten, dient aan de wettelijke eisen te voldoen.

De motor moet volledig waterdicht zijn volgens IP 68 norm

De stroomkabel moet van rubber zijn, waterdicht aangesloten op de pomp en zijn voorzien van een aangegoten stekker.

Het droge elektrische gedeelte van de pomp is gescheiden van het natte pompgedeelte en daarom meestal ingegoten in kunststof.

Kwaliteit van de vijverpomp

Bij een goede kwaliteit vijverpomp zijn de as en lagers gemaakt van keramiek. Pompen met een kleine capaciteit die niet zijn bedoeld voor continu gebruik mogen een meer eenvoudige constructie hebben. Deze zijn minder duurzaam en lager geprijsd.

Beveiliging

In een goede vijverpomp is een temperatuurbeveiliging voorzien die bij een te hoge temperatuur van de motor de pomp uitschakelt.

De meeste pompen starten na afkoeling van de motor vanzelf opnieuw op. Als dit zich voordoet moet de pomp wel gecontroleerd worden op een mogelijk defect.

Prestatie

Elke fabrikant doet opgave van de capaciteit bij haar verschillende modellen vijverpompen. Deze opgave betreft de maximale opvoerhoogte in meters en de maximaal haalbare capaciteit in liters doorstroming van vijverwater per uur. Meestal staan de betreffende gegevens ook in een grafiek op de doos vermeld.

De opvoerhoogte is de rechte verticale afstand tussen de uitlaat van de pomp en het hoogste punt waar het water naar toe kan worden gepompt. De doorstroomcapaciteit van het vijverwater wordt ook wel debiet genoemd. Dit opgegeven debiet is de capaciteit vanaf het punt van verlaten van het vijverwater uit de pomp. Met andere woorden, een bruto capaciteit zonder de eventuele weerstand van leidingen, bochten, enz.

De doorstroomcapaciteit van het vijverwater dient dus vooraf te worden omgerekend naar een netto capaciteit zodat u zeker weet dat u een pomp aanschaft met voldoende capaciteit.

Mocht u meer informatie willen hebben over vijverpompen of vijversystemen kijk dan op :

www.daru-koi.com of neem contact met ons op.

Een pond eco of pond eco plus vijverpomp koop je natuurlijk op www.daru-koi.com