Vijverpompje.com De beste vijverpomp voor de laagste prijs.

Op onze site vertellen we meer over diverse energiezuinige vijverpompen.

blue eco titanium vijverpomp

In onze online koi vijver shop hebben we verschillende soorten blue eco vijverpompen te koop?

Als vijverspecialist proberen we deze blue eco vijverpomp in onze vijverwinkel zo goedkoop mogelijk en voor de laagste prijs aan te bieden.
Maar wat is een blue eco vijverpomp?

Een blue eco vijverpomp is het hart van de vijver. De regelbare energiezuinige blue eco vijverpomp pompt het vijverwater door het vijverfilter en de uv vijverlamp. De blue eco vijverpomp bepaalt dus in grote mate de helderheid van de vijver. Gaat u een koi vijver aanleggen, aansluiten of bouwen besef dan dat de vijverpomp een belangrijke rol gaat vervullen in uw vijverontwerp.

Waar moet ik op letten als ik een blue eco vijverpomp aanschaf?
Hier volgen enkele aspecten van de blue eco vijverpomp waar men over na moet denken: zelfaanzuigend of niet zelfaanzuigend, capaciteit (m3/liters per uur), opvoerhoogte, droge opstelling of natte opstelling, onderhoud, revisie, schoonmaken, ontkalken, eco of geen eco vijverpomp (wattage-prijs verhouding), trillingen (gebruik altijd een spa flex aansluitset), plaatsing en gebruik 3/3 koppelingen voor makkelijk loskoppelen.


Technische Specificaties:

blue eco vijverpomp ROTOR
De rotor, het hart van de aandrijving waaraan de allerhoogste eisen gesteld dienen te worden. Met de wolfram of titanium as als hart in het systeem, is hier omheen de 8 polige rotor gebouwd. Deze statisch en dynamisch gebalanceerde rotor bestaat uit 16 hoogwaardige super magneten van neodinium. Deze rotor wordt aan de buitenzijde beschermd door een laag composiet carbon versterkt met aramide vezel. De beide uiteinden zijn voorzien van een dubbele as afdichting met vlakke gepolijste glijlagers welke gevat zijn in een trilling vrije siliconen bedding. Dit maakt deze rotor niet alleen volledig geschikt voor zeewater maar ook voor het voorkomen van doorgeven van trillingen aan laaggewervelde dieren en koi die hier zeer gevoelig voor zijn.

blue eco vijverpomp STATOR
De 27 polige stator draagt er zorg voor dat de rotor niet alleen gelijkmatig wordt aangedreven, maar dank zij True Sine Wave met een ongeëvenaard aanloop moment.

blue eco vijverpomp POMPBEHUIZING
De pompbehuizing is gemaakt van een blend van ABS en PC kunststof en verenigt hiermee de positieve eigenschappen van beide kunststofsoorten. Hier huist de volledig in epoxy ingegoten stator eveneens beschermd door de met aramide vezel versterkte carbon bekleding.

blue eco vijverpomp POWERMODULE
True Sine wave technology voor de allerhoogste graad van betrouwbaarheid. In tegenstelling tot borstelloze gelijkstroom motoren met square wave techniek worden BLUE ECO pompen uitgerust met True Sine Wave golf techniek voor de allerhoogste graad van: Efficiency (90%), geruisloze loop, hoog aanloopkoppel, groot toerenbereik, C02 reductie.

blue eco vijverpomp LAGERS
Het lagersysteem is voor elke pomp het belangrijkste voor de betrouwbaarheid en levensduur. Blue Eco pompen zijn uitgerust met het diamantharde lagersysteem van gedoteerd siliciumcarbide, wel of niet in combinatie met het supersterke en slijtvaste wolfram. De keuze van deze zeer hoogwaardige materialen, die je niet in andere pompen aantreft, waarborgen een jarenlang zorgeloos gebruik.

blue eco vijverpomp LEKVRIJ
Door de opbouw van de pomp zal een BLUE ECO pomp nooit kunnen gaan lekken. De rotor draait in het water welke ook de lagers smeert. Met een uniek spoelsysteem, voor beide modellen verschillend, wordt het water binnenin tijdens het draaien continu ververst.

blue eco vijverpomp WATERDICHT
Daar waar de pomp zelf een waterdichtheidsklasse heeft van IP68 (drukwaterdicht tot maar liefst 12 meter) heeft de controller een waterdichtheid van IP64 (spatwaterdicht). Gebruik buiten in een droge opstelling is dan ook toegestaan.

bleu eco vijverpomp KABEL
De kabel met een extra elektrische afscherming zorgt voor extra veiligheid bij beschadiging. De buitenmantel, gemaakt van TPE, is zelfs volledig bestand tegen het zo agressieve zeewater. Deze kabel, draagt er aan bij dat de gehele pomp ook continu onder (zee) water gebruikt kan worden.

blue eco vijverpomp CONTROLLER
De door Estrad BV ontwikkelde controller is ontworpen door en geproduceerd onder supervisie van de universiteit in Shenzen. Deze vooraanstaande universiteit, werkt nauw samen met o.a. de grootste Europese bedrijven en universiteiten op dit gebied.

blue eco vijverpomp CERTIFICERING
De BLUE ECO heeft in haar klasse, als enige, naast de standaard Europese CE certificering, ook het Duitse "TüV Prüfungs en Test certificaat" Dit geeft een extra waarborg voor kwaliteit en veiligheid.

blue eco vijverpomp TESTPROCEDURES
Elke controller wordt door de universiteit voorzien van software en stuk voor stuk gecontroleerd en gecertificeerd. Ook elke pomp ondergaat een uitvoerige individuele testprocedure en wordt uitgeleverd met een testcertificaat.

 

Interesse in de blue eco? Kijk dan op: blue eco vijverpomp